Известие

Collapse
No announcement yet.

Реглаж на фарове 156?Къде да го направя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега не четеш: "Позицията на ел. реглаж ниво от вътре в купето да е най-ниско, при мен най - ниско е на 3"... Нз сменяно нещо ли, наобратно ли, но 3 е най-ниско.
    Описал съм и от коя врътка се мести вертикалата и хоризонталата!
    И съм си ги регулирал прекрасно както хоризонтално, така и вертикално. Не ми се е случвало като карам зад приятел да го заслепявам и ми е осветено чудесно!

п.с. Не знам как ще направиш този 45' ъгъл на фар на 156 с рефлектор, няма лупа
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:54.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Колега не четеш: "Позицията на ел. реглаж ниво от вътре в купето да е най-ниско, при мен най - ниско е на 3"... Нз сменяно нещо ли, наобратно ли, но 3 е най-ниско.
      Описал съм и от коя врътка се мести вертикалата и хоризонталата!
      И съм си ги регулирал прекрасно както хоризонтално, така и вертикално. Не ми се е случвало като карам зад приятел да го заслепявам и ми е осветено чудесно!

п.с. Не знам как ще направиш този 45' ъгъл на фар на 156 с рефлектор, няма лупа
      Точно обратно колега. Фаровете както ти казаха трябва да са на 0 - най-високо. Идеята е като се натовари задницата и се вирне колата да можеш да сваляш светлините. Ако е на най-ниско и я натовариш какво ще правиш? Още по-нагоре ли ще ги вдигаш? Ъгъла 45 градуса си е от рефлекторите - самото петно си има хоризонтален участък в лявата половина и участък с наклон в дясната и това е за двата фара. Ако не вярваш погледни в машинката за настройка как е разграфено, виж и схемата която съм пуснал.
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Еми ако е натварена колата отзад няма да е проблем, първо съм със спортно окачване и не мърда мн при натоварване на багажника...и второ сега са регулирани пред колата, демек няма да е проблем. Иначе хора отзад сядат веднъж годишно, избягвам да карам вечер извънградско, че ми писна от дупки!
        Схванах мисалта ти!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Благодаря ви за отзивчивостта колеги. В събота най вероятно, ще се пробвам да ги регулирам, ако ли не ще ходя на друг стенд да ги регулират.
          Alfa 156, 2.0 TS
          VW Vento 1.8- Бившата
          Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Колеги, има ли някой разстоянията за реглаж на фаровете?

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
              Колеги, има ли някой разстоянията за реглаж на фаровете?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря. Само H и L не ми е ясно в метри или милиметри са? А разстоянието м/у центровете на фаровете ли е ?
                Last edited by iwo156; d.m.y г., 21:50.

Comment

Здравейте на всички,не можах да разбера от всичко написано-ТРАКТОРИ ЛИ КАРАТЕ,лади,жигули или москвичи.Кой век живеете та ще регулирате фарове на стената както в СОЦА,след като има съвременни и много точни уреди за това.Давам силен жокер,в ъв всички клонове на СБА има чисто нови стендове за реглаж на фарове,понеже има акция светлина и услугата е безплатна-ПРОВЕРЕНО.
                  Alfa Romeo 155 1.7 8v 1995
                  0877 850 309sigpic

Comment

Благодаря. Само H и L не ми е ясно в метри или милиметри са? А разстоянието м/у центровете на фаровете ли е ?
                    В каквато мерна единица си избереш. Важното е всички размери да са в една и съща.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

То вярно, че Алфа карам, но все пак се движа по пътищата, а не летя. Така и не могат да ги направят както трябва. Аз си ги настроих на стена , но искам да си ги проверя

Comment

То вярно, че Алфа карам, но все пак се движа по пътищата, а не летя. Така и не могат да ги направят както трябва. Аз си ги настроих на стена , но искам да си ги проверя
                        Извинявай колега, сега се вгледах по-внимателно във формулата.

h e в сантиметри а H и L в каквото си избереш, но да са еднакви.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

А "А" колко трябва да е ? Предполагам разстоянието м/у центровете на фаровете?

Comment

Първоначално публикувано от koki79 Покажи съобщение
                            Здравейте на всички,не можах да разбера от всичко написано-ТРАКТОРИ ЛИ КАРАТЕ,лади,жигули или москвичи.Кой век живеете та ще регулирате фарове на стената както в СОЦА,след като има съвременни и много точни уреди за това.Давам силен жокер,в ъв всички клонове на СБА има чисто нови стендове за реглаж на фарове,понеже има акция светлина и услугата е безплатна-ПРОВЕРЕНО.
                            Ми то хубаво нови стендове, ма персонала да вземе се научи къде и как се пипа на различните марки коли и да им купят необходимите инструменти.Така ми бяха забили регулировъчните винтове на десния фар че трябваше да го свалям и разглабям.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

А "А" колко трябва да е ? Предполагам разстоянието м/у центровете на фаровете?
                              Точно така.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Еее супер тъкмо и аз търсех такава схема ... благодаря за поясненията и за инфото
                                Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Working...
                                X